!! This site doesn't support Internet Explorer 6 !!
Please, upgrade to Internet Explorer 7 or install another browser, like Opera or FireFox.

Welcome Guest ( Přihlásit | Registrovat )

2 Stránky V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> JumpShot bug
Scrat
post Dec 6 2008, 05:09 PM
Post #1

Advanced Member

Skupina: Members

Assassin

Nedávno jsme se na IRC o tomhle problému bavili a dost lidí bylo toho názoru, že je normální, když ranger může střílet za běhu a skoku.
Díky téhle možnosti v Aionu vznikl bug, kdy lukař použije skill a díky skoku se nezobrazí animace toho skillu a vystřelí ihned. Takhle může ranger vystřelit 3 skilly za 1 vteřinu.
NcSoft se to asi snažil fixnout tímto:
* Combat effects during movement will not take effect when jumping.

Note: fleiva has clarified that 'combat effects' means the movement bonuses (the small arrow under your character that gives you certain bonuses while moving in combat mode) that now don't affect while jumping. Jump-shotting has not been patched.

Co jsem četl tak tento bonus o kterém tam píšou dává accuracy, takže při skoku ji máte menší.

Teď se tu našel ještě lepší způsob a to ten, že si můžeš rovnou namacrovat skilly, pokud namakruješ skilly které ti "otevřou" combo skilly, máš tu namakrovaný combo skill. Výhodu to má tu, že vyskočíš klikneš a během 1 vteřiny vystřeliš 2 skilly + 1 skilly, které tvoří kombo = mnohem silnější útok. Ostatní classy musí díky animaci, kterou díky skoku ranger nemá čekat než se udělá každý skill zvlášť.

Zde je o tom diskuse na aionsource
http://www.aionsource.com/forum/general-di...-combo-bug.html

Report jumpshotu (KR)
http://aion.gamechosun.co.kr/board/view.ph...t&num=19091

Report makro jumpshotu(KR)
http://aion.gamechosun.co.kr/board/view.ph...t&num=20073

Jsou tam i videia. I to jak se dá tento bug využívat i za letu, hodně dobrý až vás sestřelí ranger 3 skilly během 1 vteřiny :X

A proč zakládam tenhle topik, tak hlavně mě zajmá váš názor a taky aby bylo co spamovat tongue.gif

Já jsem názoru, že by se střelba za běhu či skoku měla zrušit, protože ani mágové, priesti nemůžou kouzlit za běhu, mohou kouzlit jen buffy a jak já říkam dorážecí kouzla, které dávájí hodně malý dmg.

PS: Tohle je hodně dobrý názor^^: Ain't jump shoot (i am talking about the pure jump shoot not the 3 skill bug) pretty common in the modern MMO's? They allow Rangers to kite the enemy, it's not like every Ranger is able to use it properly anyway.

This post has been edited by Scrat: Dec 6 2008, 05:14 PM

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
chupacabra
post Dec 6 2008, 05:44 PM
Post #2

Member
**

len taky maly detail
jumpshot bug nie je len rangerska zalezitost

+Quote Post
Scrat
post Dec 6 2008, 05:53 PM
Post #3

Advanced Member

Assassin

QUOTE (chupacabra @ Dec 6 2008, 05:44 PM) *
len taky maly detail

A čí ještě? smile.gif

--------------------

+Quote Post
Arja
post Dec 6 2008, 06:59 PM
Post #4

Member
**

Ranger

Jestli jsem dobře pochopil ty opravy z OBT na oficiální vydání (nebo možná CBT->OBT), tak použítí více skillů najednou během skoku opravili, ne? Však o tom psala i Hellrose v tom ppopisu Scoutů. A pokud to je opravené, tak i když si uděláš makro, tak s tím nic nenaděláš, dopadneš a budeš čekat na dokončení animace a pak teprve začne druhý skill… Nebo to je jinak?

Jump-shot je to, že vyskočíš a než dopadneš vystřelíš šíp, to je podle mne reálné, proč by to měli měnit? Navíc je nižší přesnost, jak píšeš…

Viděl jsem video se Sorckou, která vyskočila a zakouzlila pod sebe na nepřítele. To samé udělala s křídlama v letu. Melee může taky skákat kolem nepřítele a útočit při tom. Nebo tohle nejde? Jestli jsem skákání, úkroky do stran a pohyb dozadu pochopil dobře, tak by to mělo zvýšit šanci se vyhnout útoku nepřítele. Nemyslím si, že by to bylo omezené jenom na použití rangerama.

--------------------
„Jít do neznáma je lepší, než zůstat tam, kde nic není.“ – Spencer Johnson

+Quote Post
Derox
post Dec 6 2008, 10:03 PM
Post #5

Newbie
*

Z: Ostrava

Cleric

No dokonce se může stát, že používáním maker ti rovnou dají BAN na účet, tak jak to třeba udělali ve WOW. Stačí jen poslat ticket, s jménem hráče a oni si to v logu hry určitě vyhledají. Ale otázka je co s tím budou chtít ve skutečnosti udělat, je to to samé co s boty. To že zavedli rychlé tlačítko o infu neznamená, že s tím něco budou dělat. Možna budeme mít výhodu, že to v EU spustí až za pul roku.

--------------------

NENÍ CESTY ZPÁTKY

+Quote Post
Scrat
post Dec 6 2008, 11:09 PM
Post #6

Advanced Member

Assassin

QUOTE (Arja @ Dec 6 2008, 06:59 PM) *
Jestli jsem dobře pochopil ty opravy z OBT na oficiální vydání (nebo možná CBT->OBT), tak použítí více skillů najednou během skoku opravili, ne? Však o tom psala i Hellrose v tom ppopisu Scoutů. A pokud to je opravené, tak i když si uděláš makro, tak s tím nic nenaděláš, dopadneš a budeš čekat na dokončení animace a pak teprve začne druhý skill… Nebo to je jinak?

Jump-shot je to, že vyskočíš a než dopadneš vystřelíš šíp, to je podle mne reálné, proč by to měli měnit? Navíc je nižší přesnost, jak píšeš…

Viděl jsem video se Sorckou, která vyskočila a zakouzlila pod sebe na nepřítele. To samé udělala s křídlama v letu. Melee může taky skákat kolem nepřítele a útočit při tom. Nebo tohle nejde? Jestli jsem skákání, úkroky do stran a pohyb dozadu pochopil dobře, tak by to mělo zvýšit šanci se vyhnout útoku nepřítele. Nemyslím si, že by to bylo omezené jenom na použití rangerama.

Neudělali - report toho makra jump shotu je 2008-12-04 20:30
Opravili jen to, že když vyskočíš, tak nemáš ten movement bonus + accuracy
Tobě nedocházi, že těm korejcům vadí, když je ranger zabije během 3 vteřin? Necelé 3 vteřiny = 6 skillu, jen díky tomuto bugu
Doporučuji si přeložit ty komentáře na těch reportech. Socka, když casti skill a vyskočí tak se jí to kouzlo zruší, a taky se při tom castu nemůže hýbat což archer jo.
U toho skákání melee charu máš pravdu, ale tam je rozdíl ten že musíš skákat u toho enemy a ne skákat a střilet na velký range. Takže u toho rangera to vadí trochu víc.

Taky jsem tenhle topic udělal proto, že by se tenhle bug a další kroky Ncsoftu k němu měli sledovat, aspoň podle toho můžeme posoudit jak se Ncsoft chová k takovým případům, kterých ještě bude dost tongue.gif

This post has been edited by Scrat: Dec 6 2008, 11:23 PM

--------------------

+Quote Post
Arja
post Dec 6 2008, 11:50 PM
Post #7

Member
**

Ranger

Že ranger zabije během 3 vteřin… Sorcka tě dá na jednu ránu…

Ty reporty jsou bohužel korejsky, takže si toho tam moc nepočtu, zatím korejsky neumím. Ta diskuze na aionsource je zase vedená lidma, kteří Aion nehrajou, jenom o tom někde slyšeli. Zatím tam nenapsal nikdo, o kom bych s jistotou věděl, že aktuálně hraje.

U té sorcky jsem psal, že jsem viděl kouzlit ve skoku (skočila, kouzlila a dopadala), ne před tím a pak skočit. Jestli ranger může použít skill a pak skočit a během animace skillu se pohybovat, tak to je jasný bug, ale o tom jsi v prvním příspěvku vůbec nic nepsal a ani v těch reakcích na aionsource to není.

Jestli stále neopravili to, že když skočíš a v té době se nevykreslují skilly a můžeš používat ihned další, tak to je chyba. Ale o tom Hellrose psala/psal v nějakém překladu oprav z OBT do finální verze, že to opravili. Jestli to funguje v makrech, tak to je opět chyba, ale tak nějak jsem předpokládal, že když opravili klasické použití skillu, tak tohle nebude dělat ani makro…

Jump-shot je podle mne obyčejné střílení (ne skill) při skákání. To je podle mne úplně normální, prostě se v letu otočí a vystřelí. Prostě klasické kitování ale i při skákání, o tom ranger je… To samé podle mne dokáže jakýkoliv char, akorát u melee musí být cíl dostatečně blízko.

--------------------

+Quote Post
Flecke
post Dec 7 2008, 01:02 AM
Post #8

<3 Member O:-)
Group Icon

Skupina: Redactors
Z: Internet

jake makra vo wow wtf? ...

Neviem preco NC isiel zase cestou tohoto designu. Je sice pravda ze GCD (global cooldown) vo wow nie je zrovna naj imba sposob ale tie to veci riesi perfektne. NC verzia GCD je animacka ktora sa musi docastit a tymto stylom balancuju rozne komba (coz je fine) pokial sa to neda prerusit ako v tomto pripade. Anyway toto je fixnutelne ako fixli numlock a aj dalsie macro.

Ranger autoshotom v behu je moc op a balancovat to podla vaseho "je to normlani" je na dlhe lakte.

Tieto veci ma asi najmenej trapia pretoze ked to pride do NA/EU uz to davno bude fixnute (assuming lebo v koreji toto hotfixovali na druhy den cos a bug objavil).

PS: vo WoW ban dostanes az po cca 3 warningoch. (neratam zneuzivanie exploitov ktore su objavene a beztak ich vyuzivas to je perma ban hned a neseru sa).

--------------------

+Quote Post
Scrat
post Dec 7 2008, 01:07 AM
Post #9

Advanced Member

Assassin

QUOTE (Arja @ Dec 6 2008, 11:50 PM) *
Že ranger zabije během 3 vteřin… Sorcka tě dá na jednu ránu…

Ty reporty jsou bohužel korejsky, takže si toho tam moc nepočtu, zatím korejsky neumím. Ta diskuze na aionsource je zase vedená lidma, kteří Aion nehrajou, jenom o tom někde slyšeli. Zatím tam nenapsal nikdo, o kom bych s jistotou věděl, že aktuálně hraje.

U té sorcky jsem psal, že jsem viděl kouzlit ve skoku (skočila, kouzlila a dopadala), ne před tím a pak skočit. Jestli ranger může použít skill a pak skočit a během animace skillu se pohybovat, tak to je jasný bug, ale o tom jsi v prvním příspěvku vůbec nic nepsal a ani v těch reakcích na aionsource to není.

Jestli stále neopravili to, že když skočíš a v té době se nevykreslují skilly a můžeš používat ihned další, tak to je chyba. Ale o tom Hellrose psala/psal v nějakém překladu oprav z OBT do finální verze, že to opravili. Jestli to funguje v makrech, tak to je opět chyba, ale tak nějak jsem předpokládal, že když opravili klasické použití skillu, tak tohle nebude dělat ani makro…

Jump-shot je podle mne obyčejné střílení (ne skill) při skákání. To je podle mne úplně normální, prostě se v letu otočí a vystřelí. Prostě klasické kitování ale i při skákání, o tom ranger je… To samé podle mne dokáže jakýkoliv char, akorát u melee musí být cíl dostatečně blízko.

Ty jsi se vůbec nepodíval na ty videa co tam jsou + nečteš co píšu nebudu se opakovat, máš to nahoře.
Zkoukni ty videa a budeš konečně vědět o čem je řeč.

This post has been edited by Scrat: Dec 7 2008, 01:07 AM

--------------------

+Quote Post
chupacabra
post Dec 7 2008, 02:25 AM
Post #10

Member
**

QUOTE (Scrat @ Dec 6 2008, 06:53 PM) *
QUOTE (chupacabra @ Dec 6 2008, 06:44 PM) *

len taky maly detail

A čí ještě? smile.gif

QUOTE (Scrat @ Dec 7 2008, 12:09 AM) *
U toho skákání melee charu máš pravdu, ale tam je rozdíl ten že musíš skákat u toho enemy a ne skákat a střilet na velký range. Takže u toho rangera to vadí trochu víc.

staci ? wink.gif
treba rozlisovat medzi jumpshot bugom a moznostou strielat v pohybe

+Quote Post
Arja
post Dec 7 2008, 11:43 AM
Post #11

Member
**

Ranger

Scrat:
Ty videa na té korejské stránce mi žádné nenaběhli, dvě jsem dokázal vytáhnout z html kódu, ale první se mi nepřehrálo nikdy celé. Vidím v něm akorát rangera, který stojí na místě a používá jeden skill za druhým (žádné skákání, žádné běhání). Z toho mi vychází opět úplně jiný bug než jsi popisoval. A v druhém je ranger v letu (s křídlama), kdy se opět vůbec nehýbe a použije několik skillů najednou. Btw, on těma všema skillama ten char stejně nedokázal zabít a on na něj vystřelil jenom jednou a sebral mu přes 50 % HP…

Já tam stále vidím jenom to, že skill se nevykreslí a ranger (kdo ví, jestli ne i někdo další) může použít ihned další skill. Jestli ručně nebo makrem z videa nepoznám. O skákání tam podle mne nikde nejde, ale je to chyba a měla bys se opravit.

Já nevím, ale ranger je ranger kvůli tomu, že útočí z dálky. On taky musí, pokud se k němu nějaký char dostane blízko, tak je mrtvý. Jestli se tohle lidem nelíbí, tak by rovnou mohli celou postavu zrušit. Jestli skilly může za pohybu používat jenom ranger, tak je to chyba, ale sám jsi psal, že i chanter a cleric mohou alespoň některé používat. Takže to je podle mne chyba nevyváženosti ostatních postav. Tohle by bylo dobrý vyzkoušet i na melee charech, jestli mohou takhle použít skilly.

Jestli chceš zrušit útočení za běhu pro archery, tak by se to mělo zrušit úplně pro všechny chary, i ty chantery a priesty. Ranger by stejně měl mít dostatečně dobrou dodge schopnost, takže by se po vystřelení měl ihned pohybovat (jako to bylo třeba v lineage2).

--------------------

+Quote Post
Scrat
post Dec 7 2008, 06:53 PM
Post #12

Advanced Member

Assassin

QUOTE (Arja @ Dec 7 2008, 11:43 AM) *
Scrat:
Ty videa na té korejské stránce mi žádné nenaběhli, dvě jsem dokázal vytáhnout z html kódu, ale první se mi nepřehrálo nikdy celé. Vidím v něm akorát rangera, který stojí na místě a používá jeden skill za druhým (žádné skákání, žádné běhání). Z toho mi vychází opět úplně jiný bug než jsi popisoval. A v druhém je ranger v letu (s křídlama), kdy se opět vůbec nehýbe a použije několik skillů najednou. Btw, on těma všema skillama ten char stejně nedokázal zabít a on na něj vystřelil jenom jednou a sebral mu přes 50 % HP…

Já tam stále vidím jenom to, že skill se nevykreslí a ranger (kdo ví, jestli ne i někdo další) může použít ihned další skill. Jestli ručně nebo makrem z videa nepoznám. O skákání tam podle mne nikde nejde, ale je to chyba a měla bys se opravit.

Já nevím, ale ranger je ranger kvůli tomu, že útočí z dálky. On taky musí, pokud se k němu nějaký char dostane blízko, tak je mrtvý. Jestli se tohle lidem nelíbí, tak by rovnou mohli celou postavu zrušit. Jestli skilly může za pohybu používat jenom ranger, tak je to chyba, ale sám jsi psal, že i chanter a cleric mohou alespoň některé používat. Takže to je podle mne chyba nevyváženosti ostatních postav. Tohle by bylo dobrý vyzkoušet i na melee charech, jestli mohou takhle použít skilly.

Jestli chceš zrušit útočení za běhu pro archery, tak by se to mělo zrušit úplně pro všechny chary, i ty chantery a priesty. Ranger by stejně měl mít dostatečně dobrou dodge schopnost, takže by se po vystřelení měl ihned pohybovat (jako to bylo třeba v lineage2).

Tak to je tvůj problem že ti nejsou moje chyba to není.
Ten mob byl trochu větši lvl.

A vidim, že ty to zase chápeš jako útok na tvoji vysněnou postavu, i když o no tu nejde o rangera, ale o ty bugy.

Každý se tu rozplývá jak bude Aion nádhernej, ale když Ncsof není schopen opravit gamebreaking bug běchem 3 týdnu, tak aby to nebylo takhle se vším.
Chce to i trochu kritiky ne se jen rozplývat nad anime postavičkami.

Když jsem napsal tenhle topik, tak jsem tam i přidal můj názor, že běhání a střilení z luku fakt nejde dohromady a je to píčovina, tady nebudu plácat věci jako, že v realu to jde/nejde, protože Aion je čistě o sobě fantasy hra. Ale jde tu o princip, že takto ranger může kitovat enemy. A jak jsi napsal, že by se po vystřelení měl ihned pohybovat, ale ono je to tak že on může couvat a střílet zárověn, což si takhle nádherně ukituje enemy.

This post has been edited by Scrat: Dec 7 2008, 09:21 PM

--------------------

+Quote Post
otis
post Dec 7 2008, 07:11 PM
Post #13

Group Icon

Skupina: Wiki managers

QUOTE (Scrat @ Dec 7 2008, 06:53 PM) *
... rozplívá ...
omg, naucte se vyjmenovany slova po L

--------------------
The mystery of life isn't a problem to solve, but a reality to experience.

http://guide.aiononline.cz - Aion Wiki
Často kladené dotazy ohledně Aionu

+Quote Post
Zuhi
post Dec 7 2008, 07:43 PM
Post #14

Member
**

Z: Šumperk

Cleric

QUOTE (otis @ Dec 7 2008, 08:11 PM) *

Odkazujes na nechtenou chybu a pritom napises gramatickou hrubku, neberme v potaz diakritiku.

Scrat, nemas to opravene .) To slovo jsi tam pouzil dvakrat.

This post has been edited by Zuhi: Dec 7 2008, 08:19 PM

+Quote Post
Scrat
post Dec 7 2008, 07:48 PM
Post #15

Advanced Member

Assassin

QUOTE (otis @ Dec 7 2008, 07:11 PM) *

nj, opraveno tongue.gif

--------------------

+Quote Post
otis
post Dec 7 2008, 09:10 PM
Post #16

Group Icon

QUOTE (Zuhi @ Dec 7 2008, 07:43 PM) *
Odkazujes na nechtenou chybu a pritom napises gramatickou hrubku, neberme v potaz diakritiku.

Scrat, nemas to opravene .) To slovo jsi tam pouzil dvakrat.
gramatika vs spisovnost. spisovne by bylo samozrejme vyjmenovana slova. nebo jsem tam napsal neco o necem nevim? jinak ta chyba nebyla nechtena, to by tam nebyla 2x ... k?

--------------------

+Quote Post
Scrat
post Dec 7 2008, 09:24 PM
Post #17

Advanced Member

Assassin

QUOTE (otis @ Dec 7 2008, 09:10 PM) *
Gramatika vs spisovnost. Spisovne by bylo samozrejme vyjmenovana slova, nebo jsem tam napsal neco o necem nevim? Jinak ta chyba nebyla nechtena, to by tam nebyla 2x ... k?

Nebyla nechtěná a toto taky nebylo nechtěné. ^^

A prosím tě, háčky a čárky nemusíš psát na fórum, ale aspoň na tu wiki jo. tongue.gif

This post has been edited by Scrat: Dec 7 2008, 09:27 PM

--------------------

+Quote Post
0xyz
post Dec 7 2008, 09:38 PM
Post #18

Member
**

Z: Praha

Chanter

hrajete si tu na velke cestinare? jestli ano, tak prosim vas pouzivejte i spisovnou cestinu.. tj alespon ne aspon, vyjmenovana ne vyjmenovany.... (a jestli mi nekdo chcete opravit muj prispevek, tak hura do toho smile.gif)

EDIT: abych nebyl uplne OT, tak zde predvedu i svuj nazor na ten bug :-) takze jak bych zacal.... myslim si, ze tento bug je celkove spatny a ze by ho meli developeri, co nejrychleji fixnout :X (+ nekdo rozvedte, jak toto muzou vyuzivat chanteri a clerici - dik)

This post has been edited by 0xyz: Dec 7 2008, 09:50 PM

+Quote Post
otis
post Dec 7 2008, 10:03 PM
Post #19

Group Icon

nevim mno, i/y beru jako takovej (nespisovne, sry) zaklad, vzhledem k tomu, ze se to bralo nekdy na zakladni skole, ale np, vim, ze fora docela degraduji jazyk lidi wink.gif ja jsem se treba naucil psat bez velkych a malych pismenek na zacatku vety, protoze jsem akorat linej mackat shift. v podstate bych dokazal psat s diakritikou a velkymi pismeny, ale nikomu to nejak nevadilo ...
jo a to s tim rozpliva me zaujalo zvlast kvuli tomu, ze tu chybu pise kazdej druhej ve slove vyplyva.

a abych teda nebyl tak moc OT, tak je mi to s tim bugem docela jedno. kvuli tomuhle jsem vdecnej, ze aion pujde v evrope naostro az za nejakou dobu po koreji a to tim, ze si korejci vydupou opravy nejhorsich problemu a unbalance. nevim, jestli je to jen muj osobni nazor, ale pripadne mi, ze nc soft si vazi hlavne nazoru korejcu a na eu/na tak docela kaslou.

--------------------

+Quote Post
Arja
post Dec 7 2008, 10:55 PM
Post #20

Member
**

Ranger

Scrat:
- Kdyby jsi popsal, na co na tom odkazu máme koukat, tak bych věděl, že mám hledat videa ne jenom korejský text…
- Ranger není moje vysněná postava a ten bug ty spojuješ jenom s rangerem, já se snažil poukázat, že by mohl být i u jiných postav.
- Grafika Aionu a postavy v něm mi anime moc nepřipomínají, ale tohle se asi různí člověk od člověka.
- Když jsi začal tenhle topic, tak jsi především zmiňoval, že tenhle bug souvisí se skákáním a díky tomu používání více skillů, teď už pro tebe není důležitý a jsi kompletně proti jakémukoliv útoku rangera při pohybu? Já jsem k tomu vyjádřil vlastní názor, že pokud to nemá jít u rangera, tak ať to nejde u nikoho. Rozhodně bych nebyl rád, kdyby kolem mne skákal a pobíhal assassin a skilloval a já s tím nemohl nic dělat, protože bych před každým vystřelením musel zastavit… A střílení při couvání, zatím to tady nikdo nezmínil, ale pevně věřím, že když couváš, tak máš zpomalenou rychlost, takže toho pak moc nenakituješ. Takhle to je v jiných MMORPG, jak je to v Aionu stále nikde nikdo nenapsal, alespoň já o tom nevím.

0xyz:
Scrat psal, že chanter může kouzlit buffy za pohybu a že cleric může nukovat.

otis:
Vývojáři Aionu na EU/NA hráče kašlou, protože podle licence tuhle hru žádný takový hráč nesmí ani hrát. To máš jako každá zákaznická podpora, ta je taky jenom pro legitimní uživatele…

Pro všechny:
Pokud v mých textech najdete gramatické chyby, tak mne klidně upozorněte, rád se zdokonalím.

A teď jedna otázka, o kterém bugu je tedy tenhle topic?
1) Použiji skill a skočím, tím přeruším vykreslování a mohu použít další (případně makra).
2) Jak je vidět na prvních dvou videích, nehybný / vznášející se ranger může používat skilly libovolně, aniž by musel čekat na vykreslování.
3) Střílení rangera při pohybu a skákání, ať už se skilly nebo bez nich.

+Quote Post

2 Stránky V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Nyní je: 9th February 2010 - 04:18 AM